Yosemite upgrades natural by design

November 6, 2009 at 12:12 PM Leave a comment

When Yosemite-bound visitors emerge from their cars at Half Dome View for a first glimpse of distant splendors, they probably pay no attention to the scattering of boulders on their right.

The chunks of granite look as if they’ve been there all along, a natural outcrop on the terrain along Big Oak Flat Road. But they only arrived this past summer, and each was placed with deliberate care.

“We wanted a divider to separate the viewing area from the parking, but we also wanted something organic to relate to the setting,” said Douglas Nelson of the landscape architecture firm Royston Hanamoto Alley & Abey (RHAA). “Less of a formal design and more of a natural feel.”

The boulders are just one element in the upgrade of the overlook, a project that includes a viewing area paved in concrete mixed with crushed local stone. The final touch comes next month, when park workers add plants grown from seeds and cuttings collected in the 1,169-square-mile national park.

Advertisements

Entry filed under: National News, US. Tags: , .

Delegates discuss way forward in UN climate talks S.F. plans to alter golf course to save Animals

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


University of San Francisco: unplugged

USFUNPLUGGED is brought to you by the Environmental Safety Community Outreach Liaison’s of USF. Here to educate, assist and encourage, we want you to get involved with the GREEN movement taking place on campus!

Unplugged Rewind


%d bloggers like this: